«Τα έσπασαν» Twitter και Έλον Μασκ – Εκτός του ΔΣ ο δισεκατομμυριούχος

Νέες ανατροπές σημειώνονται στη σχέση του Twitter με τον μεγαλύτερο πλέον μέτοχό του, τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μεγιστάνας δεν θα συμμετέχει τελικά στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση σχετικά με την απόκτηση της θέσης.

Την είδηση ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, πριν την οποία προηγήθηκε ένα Σαββατοκύριακο με tweets του Μασκ με προτάσεις για αλλαγές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων η αφαίρεση όλων των διαφημίσεων από την πλατφόρμα. Σημειωτέον ότι το 90% των εσόδων του Twitter για το 2021 προήλθε από διαφημίσεις.

«Ο διορισμός του Έλον επρόκειτο να τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 9/4, αλλά ο Έλον μας γνωστοποίησε το ίδιο πρωί ότι δεν θα συμμετέχει τελικά στο διοικητικό συμβούλιο», έγραψε ο Άγκραουαλ σε ένα αναδημοσιευμένο σημείωμα που είχε αρχικά σταλεί στους εργαζόμενους της Tesla. «Πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη είναι για το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αγκραουάλ δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για την αιφνίδια απόφαση του ιδιοκτήτη της Tesla. Είπε όμως ότι το διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατανοεί τους κινδύνους του να έχει ως μέλος τον Μασκ, δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Όμως «θεωρούσε ότι το να έχουμε τον Έλον ως στέλεχος της εταιρείας, ήταν η καλύτερη επιλογή για να εξελιχθούμε, καθώς ο ίδιος, όπως όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα ενεργούσε προς το συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων μας», έγραψε στο σημείωμα.

Το Twitter είχε παραχωρήσει αρχικά στον Μασκ μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο υπό τον όρο ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ περισσότερο από το 14,9% των μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με δεσμευτικό συμβόλαιο που συνάφθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Παρόλο που ο δισεκατομμυριούχος είναι ένας από τους πιο κυρίαρχους επικριτές του Twitter, η ξαφνική αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο, ενδεχομένως σηματοδοτεί τη διάρρηξη των σχέσεών του με την πλατφόρμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Οι μετοχές της Twitter Inc., που σημείωσαν άλμα σχεδόν 30% μετά τη δημοσιοποίηση του μεριδίου του Μασκ την περασμένη εβδομάδα, υποχώρησαν όμως σχεδόν κατά 2% στο άνοιγμα της Δευτέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί